ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ

Φ. Αθανασίου Ε. Πάτρας

Οι ιδρυτές και δάκαλοι του Aikido Πειραιά, Φίλιππος Αθανασίου και Βαγγέλης Πάτρας, ήρθαν σε επαφή με το Αικίντο ύστερ' από πολύχρονη και σε υψηλό επίπεδο ενασχόληση με τον αθλητισμό. Ο Βαγγέλης Πάτρας αγωνίστηκε σε τρεις Ολυμπιάδες με την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης κι ο Φίλιππος συμμετείχε σε αγώνες ποδηλασίας και τριάθλου από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισης του αθλήματος στην Ελλάδα. Παράλληλα επιδίδονται σε πολυποίκιλες ασχολίες, ενώ ειδικεύονται σε διάφορους αθλητικούς τομείς (όπως ορειβασία και ιππασία ) αλλά και σε θέματα σχετικά με τη μεθοδολογία και την ψυχολογία της άθλησης, τη διατροφή, την φυσικοθεραπεία και την πρόληψη/αποκατάσταση τραυματισμών. Κατά την πολύχρονη ενασχόλησή τους με το Aikido έχουν συμμετάσχει σε σεμινάρια, εντός κι εκτός Ελλάδος, κι έχουν διδαχθεί από πολλούς Ιάπωνες Shihan. Επίσης, έχουν ταξιδέψει στο Τόκιο όπου έχουν κάνει εντατικά, προπονήσεις στο Hombu Dojo.

Ύστερα από χρόνια προπόνησης, υποστηρίζουν κι οι δυο την ιδέα της συνεχούς άθλησης, για την άσκηση όχι μόνο του σώματος, αλλά και του πνεύματος και παράλληλα τη βελτίωση των ικανοτήτων μας με στόχο τη μακρόχρονη υγεία και ευεξία μας.

Ο Βαγγέλης κι ο Φίλιππος ίδρυσαν το Aikido Πειραιά με σκοπό να προσφέρουν Aikido υψηλών απαιτήσεων και ποιότητας. Διδάσκουν συνδυάζοντας τις σύγχρονες μεθόδους προπόνησης με το παραδοσιακό Aikido και Budo. Το καινούριο αυτό Aikido dojo (χώρος στον οποίο γίνεται και μάθημα Judo και Iaido) βρίσκεται στο κτίριο σύμβολο της πόλης, στον Πύργο του Πειραιά.

Ο Γιώργος Κάγκας ξεκίνησε το Aikido το 2000 στο παλαιότερο Aikido Dojo του Πειραιά, ( Aikikan Greece ). Από τα τέλη του 2012 έχει ενταχθεί ως μέλος στον Σύλλογο Αϊκιντο Πειραιά. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια κι έχει διδαχθεί από υψηλόβαθμούς δασκάλους, (E. Germanov, T. Mori, M, Ibers, S. Sugawara. Y. Kobayashi. E. Cardia, E. Devlin, J. Clift, S. Endo) κ.α.. Σήμερα κατέχει τον βαθμό 2nd Dan Aikikai, κι έχει εκπροσωπήσει τον Σύλλογο Αϊκιντο Πειραιά κάνοντας επίδειξη στο Φεστιβάλ Αϊκιντο 2016. Από το ίδιο έτος ξεκίνησε να διδάσκει τακτικά στο Aikido Piraeus Dojo και στο Aikido Praxis Dojo.